Nederlands

Geen meter voor Nazis – Solidariteit tegen racisme en sociale uitsluiting!

Op 3 maart probeeren nazis door de straaten van Münster (duitsland) te marscheeren en hun mensenverachtende ideologie te propagandeeren. All in het jaar 2006 konden blockaden von burgers en antifascistische initiatives de verzoek van nazis door het “Hansaviertel” te treeken voorkomen. Naar enkele meter was het dan gelukig vorbij gemarcheerd. De straat werde door meerdere hondert mensen geoccupeert, er was geen doorkommen meer en te samen hebben wij de nazi-demonstratie verhindert.
In Münster is het vast wel moelijk voor nazis zich in het openbaare te tonen. Er bestaan een antal van antifascistische groepen en burger-initiatives tegen fascisme. Sodra zich nazis in het dagelijks leven tonen, moeten zij met verzet rekenen. Wij willen de etablatie en sterking van de nazi-scene in Münster voorkommen. Daar waar nazis zich eenkeer konden uitbreiden, zijn zij en gevaar vor iedereen, die niet in hun ideologie passt. Niet allen de morden door de rechte terreur-zell “NSU / Zwickauer Zelle”, die door de media zijn gegaan, zijn een bewijs dat nazi ideologie altijd terreur en geweld bedoelt. Sins 1990 zijn in duitsland over 182 slachtoffers opgrond von rechte geweld te beklagen. Iedere dag werden mensen uit rascistische, rechte motiven uitgesloten, geslagen en bedreigd. Vaak werden deze gevallen van de politie, de inlandsgeheimdienste (Verfassungsschutz), de politiek en de overheid banaliseerd en genegeerd.

Op 3 maart is het ons doel dat nazis in Münster geen meter kunnen loopen. Dit doel zal herijkt worden door de activiteiten van mogelijkst veel mensen en gezamenlijk acties. Wij zijn solidarisch met iedereen die zich tegen nazs en hun rascistische ideologie verzet. wij tonen de nazis, dat wij zij niet tolereeren, niet in Münster en nergends anders.

Geen meter voor nazi in Münster!
Samen tegen Racisme en sociale uitsluiting!