ελληνικά

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ «ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ»

Στις 3 Μαρτίου του 2012 διάφοροι ναζί σχεδιάζουν να παρελάσουν στους δρόμους του Μίνστερ και να διαδώσουν με αυτόν τον τρόπο την απάνθρωπη ιδεολογία τους. Ήδη το 2006, μπλόκα κατοίκων καθώς και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες είχαν ματαιώσει την απόπειρα των ναζί να διασχίσουν τη συνοικία Χάνζα. Μετά από λίγα μέτρα η παρέλαση είχε καταστεί αδύνατη. Ο δρόμος είχε καταληφθεί από εκατοντάδες πολίτες· η ναζιστική παρέλαση αποτράπηκε έτσι από κοινού. Εδώ και λίγο καιρό, ωστόσο, επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί στο Μίνστερ μια μικρή ομάδα «Εθνικοσοσιαλιστών», έως τώρα χωρίς αξιοσημείωτη επιτυχία. Εξάλλου, για την προγραμματισμένη παράταξη του Μαρτίου θα χρειαστούν και πάλι εξωτερική στήριξη. Με αυτήν την ευκαιρία, οφείλουμε να επαναλάβουμε την αντιφασιστική επιτυχία του 2006 και να δείξουμε έτσι στους ναζί ότι το εγχείρημα της διάδοσης ναζιστικής προπαγάνδας στο Μίνστερ θα είναι και στο μέλλον καταδικασμένο στην αποτυχία· διότι ο φασισμός δεν είναι γνώμη αλλά έγκλημα!

Ενάντια στους ναζί, στο Μίνστερ…

Στο Μίνστερ οι ναζί δεν αποτολμούν να εμφανιστούν δημόσια. Σ’αυτήν την πόλη δραστηριοποιούνται πολυάριθμες αντιφασιστικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες όπως και ενεργοί πολίτες, με αποτέλεσμα οι νεοναζί να συναντούν ισχυρή αντίσταση στην καθημερινότητα.

Αυτό που επιδιώκουμε με σθένος είναι να μην αναπτυχθεί στο Μίνστερ κάποια ναζιστική τάση. Εκεί όπου οι ναζί κατάφεραν εξαρχής να αποκτήσουν επιρροή, αποτελούν άμεση απειλή για όλους όσοι δεν ασπάζονται την κοσμοθεωρία τους. Οι δολοφονίες που διέπραξε η ομάδα των νεοναζί από το Τσβίκαου δεν είναι ασφαλώς η μόνη απόδειξη για το ότι η ναζιστική ιδεολογία μεταφράζεται πάντα σε τρόμο και βία. Από το 1990 μέχρι σήμερα, καταμετρήθηκαν στη Γερμανία 182 νεκροί-θύματα της ακροδεξιάς βίας. Κάθε μέρα, κακοποιούνται, ταπεινώνονται και απειλούνται άνθρωποι με ρατσιστικά και ακροδεξιά εν γένει κίνητρα. Η αστυνομία, η Υπηρεσία Ελέγχου Συνταγματικής Νομιμότητας και οι πολιτικοί υποβαθμίζουν συχνά τη σημασία αυτών των περιπτώσεων, όταν δεν τις αγνοούν εντελώς.

 …και ενάντια στον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό, παντού

Αντιδημοκρατικές, ρατσιστικές, αντισημιτικές και κοινωνικοδαρβινικές αντιλήψεις δεν συναντά, ωστόσο, κανείς μόνο στους ναζί αλλά τυγχάνουν εν μέρει μεγάλης απήχησης και στην υπόλοιπη κοινωνία. Η ανταπόκριση που βρήκε η προπαγάνδα του Τίλο Σαρατζίν ενάντια στους μετανάστες και τις μετανάστριες όπως και ενάντια στους αποδέκτες επιδόματος ανεργίας είναι μόνο ένα παράδειγμα μεταξύ πολλών.

Οι καθημερινές απελάσεις μεταναστών που ζουν εδώ από τις κρατικές αρχές ή ακόμα οι εξευτελισμοί στους οποίους κατ’επανάληψη υποβάλλονται αποτελούν σαφώς μορφές θεσμικού ρατσισμού και αποκλεισμού. Σε εποχές όπως η δική μας επιδείνωσης των κοινωνικών και οικονομικών κρίσεων βρίσκουν απήχηση θέσεις που προωθούν τον ρατσισμό και τον αποκλεισμό. Όταν όμως κοινωνικά ζητήματα αντιμετωπίζονται με απαντήσεις ρατσιστικού, αντισημιτικού και κοινωνικοδαρβινικού τύπου, τότε εμείς από τη μεριά μας οφείλουμε να αντιπαραθέσουμε από κοινού την ιδέα ενός αλληλέγγυου μέλλοντος.

 Από κοινού ενάντια στους ναζί

Στις 3 Μαρτίου θέλουμε με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών να φροντίσουμε ώστε οι ναζί να μη μπορέσουν να κουνηθούν ούτε ένα μέτρο. Θέλουμε να επιτύχουμε αυτόν το στόχο με συντονισμένες ενέργειες. Είμαστε αλληλέγγυοι με όλους όσοι αντιστέκονται στους ναζί και στη ρατσιστική τους προπαγάνδα. Θα δείξουμε μηδενική ανοχή στους νεοναζί στο Μίνστερ και οπουδήποτε αλλού.

 Να μην παραχωρήσουμε στο Μίνστερ ούτε ένα μέτρο στους ναζί!
Όλοι μαζί ενάντια στον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό!

 Συμφωνία για κοινή δράση

  • Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε τη ναζιστική παρέλαση της τρίτης Μαρτίου στο Μίνστερ.

  • Θέλουμε να επιτύχουμε κάτι τέτοιο με από κοινού δράσεις.

  • Είμαστε αλληλέγγυοι με όλους όσοι αντιστέκονται στους ναζί και στη ρατσιστική τους προπαγάνδα.

  • Θα δείξουμε μηδενική ανοχή στους νεοναζί στο Μίνστερ και οπουδήποτε αλλού.

  • Προκειμένου να εμποδίσουμε τη ναζιστική παρέλαση, εφαρμόζουμε την τακτική των μπλόκων στα οποία μπορούν να λάβουν μέρος όσοι και όσες το επιθυμούν. Από τη μεριά μας δεν θα επιχειρηθεί ουδεμία κλιμάκωση.

  • Οι διαφορετικές γεωγραφικές, πολιτικές και κοινωνικές μας καταβολές δεν έχουν καμία σημασία: Δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε στους ναζί ούτε ένα μέτρο!

 Η λίστα των υποστηρικτών του παρόντος καλέσματος και το κείμενο της συμφωνίας για από κοινού δράση.

Όποιος/α επιθυμεί να υποστηρίξει το παρόν κάλεσμα όπως και τη συμφωνία για συλλογική δράση παρακαλείται να στείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση keinenmeter [at] riseup.net.